Processos de pèrdua i dol

Desde 1998, atenem a persones que han viscut alguna pèrdua. Acompanyar amb consciència a la persona que viu un procés de dol.

El procés de dol és la resposta humana a la pèrdua d’un ésser estimat. Per a moltes persones és un procés que, malgrat el dolor intens, es desenvolupa d’una manera natural i, amb el temps, poden adaptar-se a la pèrdua i a les seves conseqüències. Per altres persones, el dol es complica apareixent conseqüències mentals i físiques que afecten a la seva salut i a les seves relacions. És en aquests casos on s’aconsella una atenció específica per part de professionals sensibles i capacitats.

L’atenció de dol dins els serveis de VEIE salut és un espai especialitzat que dona cabuda a qualsevol demanda relacionada amb processos de pèrdua i dol. Normalitzar i acollir un procés de dol és la manera més sana de viure una situació de pèrdua. Es creen com a resposta a la manca d’un servei d’atenció professional públic i privat a persones en dol en la demarcació de catalana. La seva finalitat és facilitar un espai on tenir cura, acompanyar i possibilitar la integració de la pèrdua. Els professionals que us atendran disposen de formació específica en dol.

En la nostre societat parlar de la pèrdua, el dol i la mort és un tema tabú, que habitualment aïlla a les persones que ho han experimentat. Parlar sobre la mort, el dol i les pèrdues pot ser molt alliberador, ja que sentim por d’aquelles coses desconegudes, per tant posar paraules, compartir-les i facilitar-ne la expressió és la millor manera de fer aquest tema quelcom conegut.

Generalment disposem de poca informació sobre les diferents pèrdues ,la mort i el dol i ens poden sorgir dubtes, des del VEIE Lloret us oferim assessorament en casos de pèrdua, malaltia, divorci, mort, cerimònies…

En les entrevistes d’assessorament pots venir sol/a o acompanyat/da i escoltarem els teus dubtes i les teves preocupacions. També mirarem quines coses heu fet o esteu fent i de quines t’ajuden i quines no. Et proporcionarem fulletons i tríptics per a poder tenir la informació a mà.

Potser només necessites un assessorament i suport puntual, si per el contrari necessites atenció més continuada t’informarem sobre els nostres serveis i quins s’adaptarien millor a les teves necessitats.

També oferim assessorament escolar, tant a professorat com a alumnat, a equips professionals en casos de suïcidi, accidents, malaltia o mort.

En quan a l’acompanyament, quan la situació ho requereix, proposem a la persona fer un treball individual. Hi ha certs tipus de dol, com podría ser el dol desautoritzat on la pèrdua no pot ser expressada públicament o no és reconeguda socialment, que la atenció individual per la seva privadesa pot resultar més favorable.

La freqüència i durada de les sessions s’establirà al llarg de les primeres sessions. No hi ha una durada determinada ja que això variarà en funció de les necessitats i els estils d’afrontament de cadascú.

Al VEIE Lloret oferim atenció professional i psicològica individual dirigida a adults, adolescents i nens.

SI HO NECESSITES, DEMANA AJUDA!
Assessorament Familiar
Dol Infantil
Pautes per procés de pèrdua
Pèrdua de neonats i abortament
Separacions i divorcis
Atenció a domicili
Psicoteràpia individual

TIPUS DE DOL:
La pèrdua d’un fill
L’adolescent en dol
Dol en Gent gran
El nen i la mort
Mort d’un familiar
Mort perinatal
Mort per suïcidi
Morts traumàtiques
Pèrdua d’un amic
Pèrdua de la parella
Processos d’adopcions
Separacions i divorcis
Pèrdua laboral

foto-mariposa

Ens trobaràs al 972360259 VEIE Lloret – Veie Salut – Girona

Altres notícies